2016. október 31., hétfő

Trick or treat!

Immáron mondhatjuk, hogy hagyományként megtartottuk második Halloween bulinkat. Úgy tervezzük, hogy jövőre is lesz, meg utána és utána és utána.... 










2016. október 25., kedd

Konyha - étkező előtte / utána

A konyhában nem történtek akkora változások és átalakítások, mint a gyerekszobában. Az viszont a bejegyzésben látszani fog, hogy a festés és a takarítás csodákra képes. 

A csibesárga fal fehérre lett festve, a lambériás / étkezős rész is fehérre lett kenve, amiről már korábban írtam.  Ezenkívül a gépesítés is megtörtént, és a múlt héten megtaláltuk a tökéletes tálalót! Nem mondom, hogy itt már nem lesznek változások a jövőben, de most egy darabig biztos így marad.  

Mit mondhatnék még? Nagyon szeretjük a konyhánkat is, így hát jöjjenek inkább a képek! 

















2016. október 13., csütörtök

Őszi romantika

Újabb kedvenc sétálási útvonalat találtunk, és ha engedi az idő, akkor akár napi kétszer is kimegyünk levegőzni. Helyettem beszéljenek a gyönyörű őszi képek. A fotókért köszönet a Férjemnek! 

















2016. október 6., csütörtök

Gyerekszoba előtte - utána képekkel

A ház legnagyobb és legvilágosabb szobája a gyerekszoba. Jól hangzott ez elsőre. Aztán megnéztük közelebbről és láttuk, hogy itt sok munka lesz, mert ez a szoba van a legrosszabb állapotban. 

Első gondolatunk az volt, hogy megtartjuk a lambériát, csak lefestjük fehérre. Igen ám, csak amikor akadt szabad 10 percem és jobban szemrevételeztem a dolgokat, észrevettem, hogy a lambéria több oldalról nincs lezárva, így mögötte óriási kosz van. A fiúk leszedték a lambériát és akkor jött a meglepetés! A lambéria alatt még tapéta is volt a 90-es évekből, amit leszedni alig lehetett, cserébe jó koszos volt. Továbbmegyek.  A padlószőnyeg, aminek a színe belsőségekhez hasonlított, több rétegben volt leterítve. Mikor fel lett szedve, porzott rendesen. A szőnyeg alatt a beton meg olyan volt, mintha kiharaptak volna belőle itt-ott. A szobához tartozott egy fém beépített szekrény is. A srácok megszenvedtek vele, mire szó szerint kitépték a falból, mert jó sok helyen rögzítették elődeink. Mondhatni hurrikán biztosra csinálták. A szekrény alatt állt a kosz és mivel hátsó fala nem volt a szekrénynek, hanem maga a tapétázott fal volt a hátfala, az is jó koszos volt. Itt most nem a '2 hete nem volt időm takarítani' koszról beszélek, hanem olyanról ami évek - évtizedek óta gyűlik. Az már csak hab volt a tortán, hogy az ablakokat nem lehetett bezárni és bennük az üveget valószínűleg a Szentlélek tartotta. Ilyenkor szokták mondani, hogy innen szép nyerni. 



Ahogy a képeken látszik majd, minden le lett cserélve. A dupla ablakot 50 centivel kisebbre vettük, mert sok falfelület elvett, viszont funkciója nem volt és új ablakok kerültek a helyére szép nagy külső, belső párkánnyal, redőnnyel, szúnyoghálóval. A falak fehérek lettek, a padlószőnyeg helyére laminált padló került. 

Sokat gondolkoztam azon, hogy milyen legyen a kislányszoba stílusa. Alapnak mindenképpen a fehéret gondoltam, nem szerettem volna színes falat. Én annak vagyok a híve, hogy egy semleges alapszínnel könnyebb bánni és jobban variálható a későbbiekben.  Sok minden megfordult a fejemben, végül a szobából látható rózsabokor adha meg a végső ihletet. Így lett a fehér alapszín mellé választva a púderrózsaszín és az élénkzöld.

Ezen a képen látható a már említett "csodálatos" fém szekrény, amitől nagyon-nagyon nehezen, de sikerült megválnunk némi erőszakos falból kitépkedéssel. Erre a falrészre még készül egy komód, amit épp festek, csak nem tudom mikor jutok a végére. A sarokban látható szekrénykét is én festettem fehérre. Ez a gyerekkori szekrényem volt. Annie Sloan Pure White festékkel kentem 4 rétegben, mert ősrégi laminált bútor és csak így fedte szépen a festék. 

Amellett, hogy azt szerettem volna, hogy a szoba szép és lányos legyen, fontos volt, hogy az 1 éves tulajdonosa maximálisan ki tudja használni, ami most még a 100% padlón tartózkodást jelenti. Finom, puha szőnyegeket vásároltunk és a galériás ágy jelenleg kuckósítva lett. Magam sem gondoltam volna, hogy a kuckónak ekkora sikere lesz, de amikor elkészült, a kislányunk legalább fél óráig sikongatva fetrengett és tapsikolt. Ennél nagyobb elismerést nem is kaphattam volna a fáradozásaimért. 


Itt látható a lámpa, amiről írtam is egy bejegyzést korábban. Most, hogy már megszáradt rendesen a wax a burán, sokkal jobb tapintása van. És ahogy látható, gyűlnek a játéktároló dobozok is. 


Mint ahogy már feljebb említettem, erre a részre készül még egy komód. Lassan a kiságy is ki fog kerülni. Akkor majd ötletelhetek, hogy mi kerüljön a helyére. Most például remekül lehet diavetítőzni erre a falfelületre. 


Teljesen megvagyok elégedve a végeredménnyel. Végre majdnem minden a helyére került és tisztaság van!