2016. augusztus 1., hétfő

Előtte - utána képek / Étkező

Az étkező már élvezhető állapotba került. Persze nem végleges, mert nálunk semmi sem végleges, mindig van új a nap alatt. Elnézést kérek az első kép miatt, amin még az alap állapot látható, de pont erről a részről elfelejtettem lőni kamerával képet és amikor eszembe jutott, akkor csak a telefonom volt nálam.


Az étkező részen lefestettük a lambériát. Az alapozás után csak egy réteg festék került fel. Így rusztikusabb a hatás és ha arról van szó bármikor le lehet kenni mégegyszer. Gyanítom központi hely lesz az étkező - konyha. 
15 megjegyzés:

 1. Szuper lett... a kilátás is az! :) Mennyit számít tényleg egy lefestés meg a szép kiegészítők! További jó munkát! :D Adél

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Adél! :)

   Két opció volt, vagy leszedjük vagy lefestjük a lambériát. Kipórábltuk a festést és meg vagyunk vele elégedve. :)

   Törlés
 2. Ez elég durván jó lett!!!!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :) Pedig még itt volt a legkevesebb beavatkozás. :)

   Törlés
 3. Szia, milyen festeket hasznaltal a lamberia festesehez?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Trinát univerzális fehér alapozót egy rétegben és Trinát selyemfényű fehér zománcfestéket egy rétegben. Nagyon szép lett, egy bajom volt vele, hogy sokáig érezni lehetett a festék szagot. Van még lambériás rész a házban és arra rendeltem Annie Sloan Pure White festéket. Arról is be fogok számolni, hogy hogyan sikerült. Az víz alapú festék és talán annyira nem lesz sokáig tőle festék szag.

   Az biztos, hogy ez a Trinátos megoldás sokkal olcsóbb és nagyon szép is! :)

   Törlés
  2. Koszi szepen a valaszt! :-)

   Törlés
  3. Szia! A Trinatnak is van vizes bázisú festéke.Trinat Aqua néven fut ,fehér tuti van belőle, de ha jól emlékszem több szín is.Nem az Annie Sloan ellen akarok szólni, mert egyáltalán nem ismerem,és ahogy az árait elnézem ,nem is fogom:(CCsak épp most nézegettem egy ilyen Trinatos ismertető katalógust ,és abban épp azt említi a vizes festék pozitívumaként ,hogy zárt térben nincs erős szaga. Üdv:Évi

   Törlés
  4. Szia Évi!

   Elnézést, hogy csak most válaszolok.
   Vettünk már vizes bázisút a Trinátból, most fogjuk kipróbálni. Majd beszámolok róla. :)

   Törlés
 4. Szia! Nagyon hangulatos lett! Hadd kérdezzem meg a cserepekben mi célt szolgál az a sárga valami? Vízadagoló tán? További jó munkát kívánva, Brigi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Brigi!

   Köszönjük! :)
   A sárga valamik napelemes, kerti lámpák. Este nagyon hangulatos és legalább spórolunk is kicsit. :)

   Törlés
  2. Szia!
   A napelemes lámpák eredetileg feketék voltak?
   Nekem olyanok vannak, gondolkodom az átfestésükön.

   Törlés
  3. Szia Judit!

   Nem, én sárgán vettem az OBI-ban. :)

   Törlés
 5. Szia!

  Kipróbáltátok az Annie Sloan festéket? Most szeretném én is lefesteni vele a lambériánkat, de azon lakk réteg is van és nem tudom alá kell-e alapozni vagy csak úgy lekenjem?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Végül trináttal festettünk, mert az Annie Solan nagyon drága lett volna nagy felületre így sajnos nem tudok ebben tanácsot adni.

   Törlés