2016. október 6., csütörtök

Gyerekszoba előtte - utána képekkel

A ház legnagyobb és legvilágosabb szobája a gyerekszoba. Jól hangzott ez elsőre. Aztán megnéztük közelebbről és láttuk, hogy itt sok munka lesz, mert ez a szoba van a legrosszabb állapotban. 

Első gondolatunk az volt, hogy megtartjuk a lambériát, csak lefestjük fehérre. Igen ám, csak amikor akadt szabad 10 percem és jobban szemrevételeztem a dolgokat, észrevettem, hogy a lambéria több oldalról nincs lezárva, így mögötte óriási kosz van. A fiúk leszedték a lambériát és akkor jött a meglepetés! A lambéria alatt még tapéta is volt a 90-es évekből, amit leszedni alig lehetett, cserébe jó koszos volt. Továbbmegyek.  A padlószőnyeg, aminek a színe belsőségekhez hasonlított, több rétegben volt leterítve. Mikor fel lett szedve, porzott rendesen. A szőnyeg alatt a beton meg olyan volt, mintha kiharaptak volna belőle itt-ott. A szobához tartozott egy fém beépített szekrény is. A srácok megszenvedtek vele, mire szó szerint kitépték a falból, mert jó sok helyen rögzítették elődeink. Mondhatni hurrikán biztosra csinálták. A szekrény alatt állt a kosz és mivel hátsó fala nem volt a szekrénynek, hanem maga a tapétázott fal volt a hátfala, az is jó koszos volt. Itt most nem a '2 hete nem volt időm takarítani' koszról beszélek, hanem olyanról ami évek - évtizedek óta gyűlik. Az már csak hab volt a tortán, hogy az ablakokat nem lehetett bezárni és bennük az üveget valószínűleg a Szentlélek tartotta. Ilyenkor szokták mondani, hogy innen szép nyerni. 



Ahogy a képeken látszik majd, minden le lett cserélve. A dupla ablakot 50 centivel kisebbre vettük, mert sok falfelület elvett, viszont funkciója nem volt és új ablakok kerültek a helyére szép nagy külső, belső párkánnyal, redőnnyel, szúnyoghálóval. A falak fehérek lettek, a padlószőnyeg helyére laminált padló került. 

Sokat gondolkoztam azon, hogy milyen legyen a kislányszoba stílusa. Alapnak mindenképpen a fehéret gondoltam, nem szerettem volna színes falat. Én annak vagyok a híve, hogy egy semleges alapszínnel könnyebb bánni és jobban variálható a későbbiekben.  Sok minden megfordult a fejemben, végül a szobából látható rózsabokor adha meg a végső ihletet. Így lett a fehér alapszín mellé választva a púderrózsaszín és az élénkzöld.

Ezen a képen látható a már említett "csodálatos" fém szekrény, amitől nagyon-nagyon nehezen, de sikerült megválnunk némi erőszakos falból kitépkedéssel. Erre a falrészre még készül egy komód, amit épp festek, csak nem tudom mikor jutok a végére. A sarokban látható szekrénykét is én festettem fehérre. Ez a gyerekkori szekrényem volt. Annie Sloan Pure White festékkel kentem 4 rétegben, mert ősrégi laminált bútor és csak így fedte szépen a festék. 

Amellett, hogy azt szerettem volna, hogy a szoba szép és lányos legyen, fontos volt, hogy az 1 éves tulajdonosa maximálisan ki tudja használni, ami most még a 100% padlón tartózkodást jelenti. Finom, puha szőnyegeket vásároltunk és a galériás ágy jelenleg kuckósítva lett. Magam sem gondoltam volna, hogy a kuckónak ekkora sikere lesz, de amikor elkészült, a kislányunk legalább fél óráig sikongatva fetrengett és tapsikolt. Ennél nagyobb elismerést nem is kaphattam volna a fáradozásaimért. 


Itt látható a lámpa, amiről írtam is egy bejegyzést korábban. Most, hogy már megszáradt rendesen a wax a burán, sokkal jobb tapintása van. És ahogy látható, gyűlnek a játéktároló dobozok is. 


Mint ahogy már feljebb említettem, erre a részre készül még egy komód. Lassan a kiságy is ki fog kerülni. Akkor majd ötletelhetek, hogy mi kerüljön a helyére. Most például remekül lehet diavetítőzni erre a falfelületre. 


Teljesen megvagyok elégedve a végeredménnyel. Végre majdnem minden a helyére került és tisztaság van!


16 megjegyzés:

  1. Ajj, írtam egy tök jó hosszú kommentet, erre elmegy a net, és vele a kommentem is -_-
    Röviden annyi, hogy eszméletlen gyönyörű lett, és menyire fura, h most kb 2x nagyobbnak tűnik a szoba optikailag, mint előtte volt. Nagyon nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!!! :) Igen, nagyobbnak tűnik, pedig alapból is nagy szoba. :)

      Törlés
  2. Hát ez valami csodaszép!!!

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép lett Vivein birodalma - a kuckó hatalmas ötlet, melyik gyerkőcnek lenne ellenére egy ilyen szuper "búvóhely"? :)
    Az pedig szintén fantasztikus, hogy nem csupa rózsaszín minden, mert attól bevallom, én eléggé rosszul vagyok és megvadulok. :D (leginkább a túl cukros "gejl" sütik hatásához tudnám hasonlítani az élményt, amit a rózsaszín-túladagolás tud okozni :P )
    A zöld remek választás kiegészítő színnek, üde és természetközeli érzést nyújt.

    Profi munka, ügyesek vagytok nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen! :)
      A rózsaszínt nagy dózisban én sem bírom és ha már rózsaszín, akkor lehetőleg púder árnyalatban szeretem. Most festek neki egy komódot rózsaszín-fehérre az Annie Sloan Antoinette festékével és én még ennél szebb és ízlésesebb rózsaszín árnyalattal nem találkoztam. A lámpabura színe az az árnyalat.

      A kuckót mi is szívesen használjuk, én olvasni szoktam ott míg alszik Vivi. :)

      Törlés
  4. A kiságy helyére majd valami rajzolósarkot tennék, kisasztallal és -székkel, meg firkatáblával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ötlet! Van kis asztal, székkel csak még a rajzolás nem megy annyira. A padlót simán össze tudja rajzolni, a papírlapot még nem. :)

      Törlés
  5. Mennyire mas gyerekeink vannak! En ilyen lampat es lepcsot nem tudnék a fiam szobajaba tenni. :) igen rajzolosarok jo otlet kesobbre, meg még mini konyhat szoktak szeretni, az is jo oda :D
    Nagyon szep lett amugy, kellemes ez a rozsaszin es zold egyutt. En is kipucoltam volna rendesen, ne evtizedes poron lakjon a gyerek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)

      Annyi kulssziatitkot elárulok, hogy a lépcsőhöz oda szoktam tenni egy osb lapot hátulról és így be van védve csak a fotó kedvéért leszedtem. A lámpa érdekelte őt az első pár napban, gondolkodtunk rajta, hogy kirakjuk a szobából. Ez a lámpa utáni érdeklődés hamar elmúlt és azóta tudja, hogy ott van, este mutatja, hogy kapcsoljuk fel és ennyi. :)

      Törlés
  6. Nagyon szép lett. :) Biztos jó sok munka volt vele, el tudom képzelni. De megérte a fáradtságot, mert öröm ránézni is, biztosan nagyon öröm lesz a kicsi lánynak mindig itt játszani, aludni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Dius! :)
      Az a jó, hogy az ember azt hiszi tudja előre mennyi munka lesz egy ilyennel, de igazából fogalma sincs, mert ha tudná nem biztos, hogy nekilátna. :D Vivien nagyon élvezi a szobáját, szerencsére neki is tetszik nem csak nekünk! :)

      Törlés
  7. Olyan szep lett a szoba, en is ellaknek benne. Nagyon izleses es elegans, ahogy a szineket kombinaltad. A lampat pedig vetek lett volna eredetiben hagyni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen!:) Mikor a lámpát festettem néha már megbántam olyan hosszú volt a folyamat, de így, hogy kész már nem bánom, hogy sok időm ráment. :)

      Törlés