Az új házban az első Márton napi vacsorán is túl vagyunk!
Az egész libát darabolva, római tálban sütöttem. (A daraboláshoz szerencsére volt férfi segítségem.) Köretnek hagymás törtkrumplit, sült almát és sült barackot csináltam. Mindenkinek ízlett! Kaptam érte képzeletbeli csillagos ötöst! :) Elfáradtam... jöhet az Advent!
A képekkel kívánok Mindenkinek Boldog Márton Napot!
A képekért köszönet a férjemnek!
Uuu, durván guszta a libád! Hogyan készítetted? Csak beleraktad a libadarabokat a rómaiba, aztán zutty a sütőbe?
VálaszTörlésMég soha nem készítettem libát és talán nem is ettem még, pont ezért eléggé kíváncsi is vagyok rá.
Az egyik unokatesóm lencsés libát szokott ilyenkor készíteni, még tőle is meg kell tudakolnom a receptet. :P
Utólag is egészségetekre! :)
Köszi! :)
VálaszTörlésA libát előzetesen sóval és őrölt majorannával jó alaposan megszórtam és bedörzsöltem. Majd ebben állt pár órát. (Egy egész éjszakát is lehet így hagyni a hűtőben.) Aztán a római tálba vágtam sok hagymát, rátettem a libát és már mehetett is a sütőbe! ( A római tálat használat előtt legalább 20 percet áztatni kell hideg vízben. Első használat előtt vagy ha már rég nem használtad akkor többet is. Hideg sütőbe kell utána beletenni az ételle, nem szabad előmelegítettbe tenni, mert úgy szétrepedhet. )
2 óráig sütöttem fedővel 180 fokon, utána kb. 15 percet fedő nélkül, hogy piruljon. Ennyi. :) Ez a része annyira nem nehéz, szétszedni egy egész libát már munkásabb...:D
Zsír, olaj, víz nem kell alá, mert a libának annyi a zsírja, hogy bőven ellepi a húst. Én sok zsíros résztől szabadítottam meg sütés előtt és még így is engedett annyit, hogy szépen zsírjában sült.
De aranyos vagy, hogy leírtad, köszi szépen a receptet! :)
VálaszTörlésNekem sajnos nincs római tálam, de talán fedeles jénaiban is elkészíthető hasonlóan.
Na majd ha találok valahol szép libahusit, tuti megcsinálom. :P
Az ikeában van:
Törléshttp://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80326877/